Ta strona używa cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję

Loading...


Szukaj Menu
A A A wysoki kontrast: A A

Portal Promocji Eksportu



Poziom produkcji poszczególnych mocnych napojów alkoholowych w Ukrainie w okresie styczeń-luty 2016 r.

Wyślij Drukuj Pobierz dodał: Natalia Szymborska | 2016-03-23 20:18:03
aktualności, napoje alkoholowe

Państwowa Służba Statystyczna Ukrainy opublikowała dane dotyczące poziomu produkcji poszczególnych mocnych napojów alkoholowych w Ukrainie w okresie styczeń – luty 2016 r.

Zgodnie z tymi danymi, w ciągu pierwszych dwóch miesięcy 2016 r. w Ukrainie wyprodukowano 4,67 mln dal wódki o zwartości spirytusu poniżej 45,4%, co oznacza 98% wzrost produkcji w porównaniu z analogicznym okresem 2015 r.

Produkcja koniaku i brandy w Ukrainie w okresie styczeń – luty 2016 r. wzrosła w porównaniu z analogicznym okresem 2015 r. o 32,4% do 514 tys. dal.

Z kolei poziom produkcji likerów oraz pozostałych napojów alkoholowych w w/w okresie zmniejszył się w porównaniu z analogicznym okresem 2015 r. o 57,3% do 528 tys. dal.

Źródło: „Unian”